Første konsultajon

Postet av Sissel Nordgård 01.02.2010 kl. 23:07

Jeg gjør en første konsultasjon sammen med deg. Da bruker vi god tid til å samtale om problemene. I tillegg vil jeg stille en del spørsmål om den generelle allmenntilstanden, sykehistorien og medisinbruk. Dette er nødvendig for å få et helhetlig bilde av tilstanden og dermed kunne finne årsakssammenhengen til plagene.

Jeg er veldig opptatt av at KROPP OG SJEL ER TO SIDER AV SAMME SAK, at MENNESKET ER EN HELHET– Både psyke, kroppskjemi og skjelettstruktur påvirker oss og avgjør om vi er i balanse eller ikke. Musklene ser ut til å avspeile tilstanden i hele kroppen og viser om en er stresset eller avslappet. Skal du yte ditt beste må du være fleksibel og i balanse uansett hva oppgaven gjelder. Det er mange ting som påvirker denne balansen, ikke minst tankene våre. Det en gruer for eller sliter med, skaper stress, ubalanser og blokkeringer. Stressfylte tanker og følelser kan henge sammen med livssituasjonen din akkurat nå, men de kan også skyldes bekymring for fremtiden eller minner i kroppen om tidligere ubehaglige opplevelser. Kroppen gjør hele tiden så godt den kan for å tilpasse seg utfordringene og rette disse ubalansene opp igjen. Men noen ganger trenger den litt hjelp for å snu negative programmer og vaner, og du trenger hjelp for å få dette til.

Hvor mye tid vi bruker på denne samtalen, er veldig individuell. Noen ganger trenger noen rett og slett noen å snakke med. En som virkelig lytter og som kan være objektiv og samtidig medfølende. En som kan komme med andre vinklinger og perspektiver uten å fortelle deg hva du skal mene eller føle.

Jeg gjør så en del undersøkelser. Først starter jeg med tungediagnose (se egen informasjon), så sjekker jeg Bach Shu punktene bak på ryggen. Dette er punkter som ligger langs blæremeridianen, og som har betydning både for nakke/rygg og de indre organer i kroppen. Finner jeg låsninger her bruker jeg øreakupunktur med ASP nåler (se egen informasjon).

Tilslutt utfører jeg en BFD-test ( Se egen informasjon).

Dette er for å kartlegge dine plager og finne ut hvordan behandlingen skal tilpasses deg. Når alle disse testene er gjort legger jeg opp en behandlingsplan.

Hva kan behandles?

Her er det viktig å si at jeg stiller ingen diagnoser og kan heller ikke love at jeg kan gjøre noen friske fra sine diagnoser. Denne behandlingsformen er en måte og sette din kropp i gang med å hjelpe deg selv på. Min erfaring er at kroppen er unik og kan gjøre en kjempejobb, når den bare får litt hjelp. Sliter du med former for funksjonsforstyrrelser, som ikke er betinget av uhelbredelige defekter eller akutte livstruende sykdommer, er du velkommen.

Her er noen eksempler på det folk kommer til meg med:
Energisvikt                                                             Leggsår
Arthrose                                                                 Muskelsmerter / spenninger
Bihulebetennelse                                                   Rynker
Barneastma                                                            Reumatiske smerter
Eksem                                                                     Reumatiske betennelser
Godartet prostatabesvær                                       Senebetennelser
Fordøyelsesproblemer                                           Urinveisinfeksjon
Forstuelser                                                             Ørebetennelser
Hemorroider                                                           Chrons sykdom
Helvetesild                                                              Ulcerøs colitt
Hodepine / migrene                                                 Nedsatt blodsirkulasjon
Hoftesmerter                                                           Matintoleranse
Isjias / Prolaps                                                        Sengevæting
Leddsmerter                                                            Nedsatt immunforsvar

Jeg selger også ulike produkter, så som:

  • Probio Zym (tarmflorabakterier, probiotika)
  • Herba Plus urteprodukter
  • FitLine kosttilskudd
  • Iq-qi hormonkremer

Ta kontakt for mer informasjon!

BFD-test

Postet av Sissel Nordgård 27.01.2010 kl. 21:33

BFD, hva er det?

BFD (Bioelektronisk Funksjons Diagnose) er en funksjonstest utviklet i 1960 årene av den tyske lege Reinhardt Voll. Ved hjelp av et følsomt instrument med en skala fra 0-100 kan man teste ut den elektriske spenningen som finnes i energi lederne (meridianene). Dette er en helt smertefri test, og derfor veldig godt egnet også for barn.

MERIDIANSYSTEMET, hva er det?

Akupunktur-punktene er forbundet med hverandre gjennom 12 paralelle meridianer, seks Yin meridianer og seks Yang meridianer. Meridianene fungerer som elektriske ledere i huden, og går fra hendene til føttene, og føttene til hendene hvor de veksler mellom såkalt minus (- = Yin) og pluss (+ = Yang) energi (polaritet).

En stor del av filosofien bak akupunkturens virkemåte bygger på Yin/ Yang-prinsippet, som er hjørnesteinen i all kinesisk tenkning. Yin/Yang er spenningen eller balansen mellom to motpoler. I Østens filosofi innebærer dette at all sykdom oppfattes som forstyrrelser i den naturlige balansen mellom Yin og Yang.

BFD, kan man se hva som er galt?

Testen forteller ikke noe om én bestemt sykdom, men den er et godt hjelpemiddel til å finne ut hvor i kroppen det er ubalanse. En vil også til en viss grad kunne bedømme hvor omfattende ubalansen er.

Den elektriske spenningen mellom Yin og Yang meridianene veksler i kanten av neglebåndene. Derfor er det vanlig å benytte akupunktur punkter som ligger her når man tester. Hver meridian er forbundet med ett organ, kroppsfunksjoner og mange akupunktur punkter. Etter behandling vil oppfølgende tester vise om energibalansen er blitt bedre, noe som er viktig for å kunne se om den har gitt den ønskede effekt.

 

 

 

 

 

Tungediagnose

Postet av Sissel Nordgård 20.01.2010 kl. 22:20

Tungediagnose:

Tungediagnose er et spennende verktøy, fordi vi ved hjelp av den kan se hvordan en person har det, både fysisk og psykisk. Jeg kan se en prognose for klientens tilstand og behandlingsmuligheter. Tungediagnosen gir god informasjon, men jeg vil alltid sammenligne observasjonene med de andre undersøkelsene jeg gjør for å komme frem til den endelige diagnose. Hvordan avleses en tungediagnose? Jeg ser på tungens farge, form, belegg og fuktighet. Tungen kan fortelle mye om den såkalte energetiske tilstand. Jeg ser på oversiden og undersiden av tungen og noterer alle tegn jeg ser. Til sammen danner dette tungediagnosen. Det kan høres innviklet ut, men det er mange tegn som man lærer seg å kjenne fort, fordi de ses hos de fleste klienter.

Farge:

Tungens egen farge er viktig og forteller noe om blodets tilstand. Normalt ved en frisk tilstand, skal fargen være lys, lett rosa. Fargene som ofte forekommer er blek, lyserød, rød, blårød og purpur. Hver farge har en betydning, som er avgjørende.

Form:

Tungens form rommer mange opplysninger og vi ser på følgende: Er tungen lang, kort, tykk eller bred? Er det hevelser, fordypninger, revner / elver / fissurer? Er de vertikale eller horisontale? Hvor er de plassert på tungen? Er det hevelse på kantene, ruller de opp? Er tungen spiss eller firkantet? Det er mange tegn, som hjelper oss i en diagnosesituasjon.

Belegg:

Når man ser på belegg på tungen, ser man bla. etter om det er gult eller hvit belegg. Fargen avspeiler kulde eller varme, underskudd eller overskudd.

Fuktighet:

Er tungen tørr, fuktig eller våt? Normal tunge skal være lett fuktig. Tørr tunge viser underskudd av kroppsvæsker og våt tunge viser væske-opphopning.